Mitai, neretai sutinkami kalbant apie LED apšvietimą

Apšvietimo sistemos kokybė, ypač gyvenamosiose patalpose, yra labai svarbi. Ir ne tik dėl to, jog gerai atliktų savo pradinę funkciją, tai yra leistų orientuotis tada, kai natūralios šviesos nepakanka. Apšvietimas įtakoja žmogaus sveikatą bei nuotaiką, taip pat yra reikšmingas kuriant pageidaujamą interjero viziją (sienų spalva vienam atrodo esant natūraliam apšviestumui, visai kitaip – įjungus šviesą).


Kokiais populiariais mitais yra apraizgytos LED apšvietimo sistemos?

LED apšvietimas – pinigų švaistymas. 
Jei palyginsite įprastų kaitrinių ir LED lempučių kainą, pastarosios iš tiesų gali atrodyti kaip prabangos prekė. Tačiau ekonomiškumą reikėtų vertinti žvelgiant į laiko perspektyvą. Kokybiškos LED lemputės gali tarnauti apie 60 tūkstančių valandų (kaitrinės – vos 1 tūkstantį), o energijos sąnaudos, lyginant su minėtomis kaitrinėmis, net 10 kartų mažesnės.

LED apšvietimas yra per blausus. 
Šviesos intensyvumas matuojamas liuksais. Įprastai namuose užtenka 50-300 liuksų, tuo tarpu darbo vietoje reikėtų daugiau – 300-1000 liuksų. LED šviestuvų skleidžiamas šviesos intensyvumas nenusileidžia alternatyviems apšvietimo šaltiniams, tiesiog reikia pasirinkti poreikius atitinkantį liuksų skaičių.

LED apšvietimas kelia pavojų akims. 
Iš tiesų yra netgi priešingai! Šios rūšies šviesa neapima ultravioletinių bei infraraudonųjų spindulių, kurie, kaip žinia ir yra pavojingi regėjimui. Negana to, įsigiję kokybiškas LED lemputes, išvengsite mirgančio šviesos srauto – dar vieno faktoriaus, kenkiančio akims, sukeliančio migreną bei įvairias kitas nervų sistemos ligas.

LED apšvietimas apsiriboja tik melsva šviesa.
Tik nuo individualaus apsisprendimo priklauso, kokia spalva nušvis jūsų namai ar kitos patalpos. LED šviestuvų spinduliuojama balta šviesa, pagal spalvinę temperatūrą, skirstoma į kelias kategorijas – šiltai balta (2200-3000 Kelvinų), neutrali balta (3000-4500 Kelvinų), šaltai balta (4500-6000 Kelvinų). Šiltai balta tinka norint sukurti ramią ir jaukią namų atmosferą, neutrali – biuruose, o šaltai balta – reklaminių iškabų apšvietimui. 

LED šviestuvas šiuo metu yra neabejotinai geriausias pasirinkimas, norint sukurti jaukų, estetiškai patrauklų, ekonomišką bei kitus praktinius bei estetinius poreikius atitinkantį apšvietimą.

Šaltinis: https://straipsniai.org

Komentarai